Schuitemaker Perfekta van trean

Schuitemaker Perfekta vastgereden

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
trean
Foto van een Schuitemaker Perfekta, hopelijk gaat het dit jaar beter. Moet ook wel als de tank iets groter en zwaarder is, gelukkig ook grotere banden.

Reacties

janc
Wat voor tank is het nu geworden dan ??
trean
@janc weer een Schuitemaker Perfekta van 3 jaar jonger en 44% groter. Waarschijnlijk de eerste vrachten dit jaar nog met deze tank doen. De nieuwe gebruikte tank is pas beschikbaar als de vorige eigenaar zijn nieuwe tank heeft. En die staat momenteel nog in de fabriek. Daarna moeten deze bemester overgezet worden op de andere tank. Dus rond 1 maart rijden wordt de tank waarschijnlijk pas afgeleverd.
Deutz 8006spezial
Prachtig voorjaar afgelopen jaar inderdaad. Hier ook 2x vast gestaan. Meest apparte was nog dat we de baan daarnaast gewoon konden rijden en 10 m verder dan de vast gezeten plek ook weer. Net of de zode op de veengrond dreef
verwijderd
trean
@fendt308-driver Schuitemaker Perfekta 10.8 m3 met zuigarm, turbovuller, voorsnijkast en 800/50?r26,5 banden. Bemester wordt overgezet.
+1
fendt308-driver
@trean netjes 👌
trean
@fendt308-driver zeker. Nu hopen dat we genoeg grip hebben met de 520/85r38 en de 420's voorop
fendt308-driver
@trean die zullen wel mooi lang worden als de lucht eruit is zeker? De xeobibs ga ik niet verder als 0.6 want dan is de trekker echt niet meer vooruit te branden
trean
@fendt308-driver dat is wel een voordeel van deze banden. Pas met de greppelfrees op 0,45 bar gezet. Dan heb je op de beton 4 nokken aan de grond. Nu heb ik ze voor het andere werk op 0,6 bar staan. Voor het maaien moet ik achter eigenlijk 0,7 en voor 0,8 hebben als ik lang de weg op moet. Maar 0,6 achter en 0,75 voor gaat op korte afstand goed.

Sinds begin januari geeft de mf 140 pk aan de aftakas dus optrekken wil wel als de Dyna 6 op de schakel automaat staat bij 1600 op schakelen. En anders duurt het maar iets langer. Bandenspanning van de tank maakt meer verschil hebben we gemerkt met de Agrotron 105
fendt308-driver
@trean met maaien zet ik de banden ook weer wat harder anders trekt het achterwiel zoveel zoden los met keren
janc
Oke is toch groter ja
wij hebben vorig jaar een dubbel twin gekocht bevalt ons ook goed
trean
@janc dubbel twin is duur en niet handig op dit stuk oude zeedijk. Een dubbel twin is hoog en heeft schanierpunten tussen de wielen zitten dus het effect voor kantelgevoeligheid is gelijk aan een normale tank 1,6 meter spoorbreedte met 1250 brede banden.
janc
Op een oude zeedijk niet handig dat klopt wij zitten op zandgrond we hebben er 4 x 65 cm onder zitten rolt bij ons normaal mooi over het land en trekt vrij ligt 125 pk loopt er voor met een 6.20 bemester
trean
Ik kan wel merken dat het dit jaar droger is. Heb ik dit baantje probleemloos bemest.

Scheelt ook wel dat we een drain naar de wel hebben getrokken.
trean

Heb je nog een paar goeie blooper foto's of video's? Help mee!

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
PUNTEN
2
WEERGAVES
1.498
BATTLES
MEER FOTO'S