BLOOPERS Krom, foto van GerbertXL

BLOOPERS Krom vastgereden

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
GerbertXL
Een wat minder fijne verrassing bij het schoonmaken van de giertank. Het gewicht van de nieuwe injecteur hakt er in, rechts zie je een knik in het chassis waar de boel begint te buigen, daardoor zit er nu een spleet tussen tank en frame.
Bezigheidstherapie voor deze winter ...

Reacties

jammermaarhelaas
Heeft de nieuwe/zelf opgeknapte bemester het goed gedaan dit jaar?
GerbertXL
@jammermaarhelaas Ja opzich wel maar het viel me toch niet allemaal mee.
Ik had eerst al het probleem dat ie niet ver genoeg van de grond kwam en daardoor heb ik met achteruit rijden een stel elementen krom gereden. Toen de cilinders een gaatje verzet maar dan gaat ie scheefzakken. Verder ruzie gehad met de verdeler, die wil niet draaien na een poosje stilstand. Als ik m iets van zn plek stoot gaat ie gewoon aan de gang. Later weer een stel elementen krom gereden door eigen stomheid...
Hij werkt heel netjes maar het is steeds wat.
hoest
@GerbertXL
Wij hebben sinds dit jaar ook zo'n bemester maar ook al 2x een paar elementen krom gehad Door eigen stomheid.

Dat de verdelen vast gaat zitten herken ik niet maar hij heeft hier ook weinig stil gestaan. Heb jij er ook zo'n kruis inzitten waar de mest doorheen moet? Vindt dat maar een kloten systeem 1 klauwblokje erin en je bent gelijk 25 procent van je doorstroming kwijt. En zo'n blokje krijg je er alleen weer uit Door het hele kruis eruit te halen. Zit er sterk aan te denken om dat kruis van boven open te snijden deze winter zodat niets alles erdoor hoeft.

Maar ik wil Sowieso nog een turbovuller op de tank hebben deze winter zelfs met 8 duims zuigarm kun je krant uit voordat hij vol is
+1
GerbertXL
@hoest Nee hier zit een joskin verdeler op, Vorige bemester zat een slootsmid met dat kruis en daar heb ik het probleem nooit mee gehad, weleens verstopt, dat wel natuurlijk.
Wat is lang vullen? Ik heb 12 kuub met 4 minuten vol met 6 duim, wel een wormpomp.

@johndeere6230 Geen idee, te veel 😬
Ik denk niet dat het moeilijk op te lossen is, Er zit een knik in het frame om ruimte te maken voor de achteras maar op die plek zit er een blok onder om de veeruitslag van de as te beperken. Dus frame netjes doortrekken dan dan kan het weer, de boel een beetje netjes terugvouwen is een ander verhaal...
johndeere6230
@GerbertXL

Aahzoja, valt altijd tegen om het dan weer recht te krijgen.. je gooit hem ook niet even onder de pers ­čśů
hoest
@GerbertXL
10.5 kuubs tank maar als hij het wat dieper weg moet halen red hij het niet in tien minuten
fendt308-driver
@hoest is de mest wel dun dan? Schotten van de pomp nog goed?
hoest
@fendt308-driver
Dikke mest is helemaal drama. Deze tank van het voorjaar compleet gereviseerd gekocht. Dus pomp moet goed zijn. Hij krijgt ook wel genoeg onderdruk. Zit een snijkast op en ik heb het idee dat die de stroom nogal smoort. Mijn idee was snijkast vervangen door een turbuvuller
fendt308-driver
@hoest snijkast aan de achterkant knopen, uitrijden gaat veel minder hard als zuigen. Zit er geen flens aan de tank waar je makkelijk een afsluiter op zet? Dan kan je het testen
GerbertXL
@fendt308-driver Moet je wel een serieuze olie opbrengst hebben wil je 2 dikke hydromotors tegelijk kunnen aandrijven.
fendt308-driver
@GerbertXL ja dat is wel een ding daar heb ik niet aan gedacht. bij ons staat er 1 met een 140liter lomp voor dacht ik, dus die heeft olie zat. Met gieren is dat mooi met grasrijden minder mooi als we dachten
GerbertXL
@hoest Dat is wel huilen ja. Ik heb alweer zo'n tien jaar een wormpomp gelukkig, vacuum heb ik geen behoefte meer aan.
CaseCS130
@hoest Wij hadden er ook zo'n balk inzitten. Die eruit gegooid en plaat laten snijden met ronde snijmessen erop. Werkt qua snijden en verstoppingen veel mooier. Joskin en Veenhuis hebben het ook ongeveer zo.
hoest
@CaseCS130
Is ook nog een optie maar wil het eerst zo proberen.. Vastslaan doet hij zelden en dan zit er ook echt iets in. En als de bovenkant van die kokers open Is kan de mest Veel sneller Door de verdeler waardoor hij ook minder snel verstopt lijkt mij
CaseCS130
@hoest Je moet het zelf weten. Wij hebben ook een poosje een snijkast voor het zuigen gehad bij de oude tank omdat de verdeelmolen achter niet geweldig werkte. Maar dat kost zoveel vultijd extra, die verdubbelt er zomaar door. Snijkast er toen weer afgegooid en verdeler vervangen door een nieuwe joskin met ook een plaat met ronde mesjes. Daarna weer vlot vullen en nooit verstoppingen. Met de nieuwe tank vullen we 10,7 kuubs tank in ongeveer 3-4 minuten met alleen een vacu├╝mpomp.
+1
hoest
@CaseCS130
Het snijfilter gaat er sowieso tussen uit. Als Op die plek de turbovuller kan dan die er denken ik gelijk ertussen. Dealer hadden het erover dat een turbovuller beter in de zuigarm kan dan probeer ik het misschien eerst zonder.
De verdeelmolen is nog maar een jaar oud om die nou gelijk helemaal af te schrijven gaat mij te ver. Het kruis openwerken kost alleen en beetje tijd dus dat probeer ik eerst en anders inderdaad zo'n schijf met ronde mesjes erin

@fendt308-driver
Nee geen losse flens meer over. Degene die er opzitten komen allemaal samen voor de snijkast.....
CaseCS130
@hoest Turbovuller zo dicht mogelijk bij de mest is inderdaad het mooiste. maar in plek van de hakselmolen zal ook al veel verschil maken. Ik snap dat je een jaar oude verdeelmolen niet zomaar af wil schrijven. Proberen dan maar. Het zal wel een vogelsang zijn, die hebben wij er nu ook op maar aangepast. Foto staat wel tussen mijn foto's mocht je het interessant vinden.
johndeere6230
Aii... het heeft allemaal toch wel behoorlijk wat te houden dan.. hoeveel weegt jouw bemester dan?
john deere 7810
@johndeere6230

opzich valt zijn bemester nog wel mee als ik het zo bekijk van de foto's, alleen komt de tank volgens mij nog uit het tijdperk zonder bemesters... en dan is zo'n tank er niet voor gemaakt. Hier in de buurt een veenhuis, voor de 2de x in een paar jaar tijd de achteras gebroken door een te hoge aslast.
GerbertXL
@john deere 7810 Zal wel iets meevallen, zit gewoon voorbereiding op voor een hef die er aardig af-fabriek uitziet. Ik heb de boel wel een beetje verbouwd zodat het er allemaal wat dichter op zit. Achteras moet niet gaan breken want dan is de hele zooi ook rijp voor de sloop. De tank is ook al gruwelijk dun op plekken dus misschien de schouten tank maar eens klaar gaan maken...
john deere 7810
@GerbertXL

ooh valt me mee dan, maargoed er komen vreemde krachten op 😉 Neem maar eens een ouder vervaet, hang daar een veenhuis bemester aan, en je blijft ook met het frame aan het lassen.

Je kunt ook beide inruilen voor een iets jongere en wat betrouwbaarder iets....
+2
GerbertXL
@john deere 7810 Ouwe troep inruilen en bijbetalen voor iets minder ouwe troep zeker.
Niet zulke rare dingen zeggen he 😁
john deere 7810
@GerbertXL

Dat was wel de insteek jaa hahah
johndeere6230
@john deere 7810

Ja dacht dat die slootsmid ook wel licht waren, maar goed, je weet het soms niet...
newholland6640
Haha

Hier het frame ook een paar schetsplaten opgelaste. Paar kansjes gescheurd van jaren geleden. Waren ook niet best gelast trouwens.
+1
GerbertXL
Hoppa. Ik heb het chassis niet helemaal perfect recht gekregen maar we moeten het er maar mee doen.

(klik om te vergroten)

john deere 7810
@GerbertXL

niet nog even een plaat van een mm of 12 er over heen lassen?
GerbertXL
@john deere 7810 Nou dan kun je wel bezig blijven. Chassis is een C profiel (of liggend u profiel) van 6 milimeter ofzo.
john deere 7810
@GerbertXL

ja dat had ik al gedacht 😉 maar even een plaat er langs van een cm of 40 over de zwakke plek die wat boven en onder net een cm kleiner is zodat je het kunt lassen scheelt ook al een heel stuk.
GerbertXL
@john deere 7810 Zo heb ik de grootste zwakke plek al te pakken, je moet wel weten waar je moet stoppen met zo'n oud lijk. Ik ben banger voor de tank, ding is nogal dun.
casejxu
@GerbertXL in Canada met een nuhn tank gereden die golfde met de mest mee zo dun als die was.
trean
@casejxu dat was waarschijnlijk ook geen vacu├╝mtank, dus geen risico op imploderen.

Heb je nog een paar goeie blooper foto's of video's? Help mee!

Iedereen heeft 'm wel eens vastgereden. Het overkomt de beste.

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
PUNTEN
3
WEERGAVES
2.638
BATTLES
MEER FOTO'S