BLOOPERS Vast, foto van Fast Eddy

BLOOPERS Vast vastgereden

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
Fast Eddy
Foto van een BLOOPERS Vast
Een rare gewaarwording als je voorwielen ineens heel erg naar beneden gaan.
In de modder heb je niks aan gazonbanden.

Reacties

+30
wim-same
Hier zie je de onzin van de zonne parken. Zonnepanelen horen op een dak, en niet op agrarische grond.
+6
RVM
@wim-same inderdaad, knap waardeloos
+4
wim-same
@RVM En dan later weer "Erosie" of Het water wil niet door de bodem door het verdichten van de zware machines in de landbouw.
+7
SJB533
@wim-same
Inderdaad... Bunders dak, maar daar denken ze blijkbaar niet over...
+3
wim-same
@SJB533 en dan ook nog zeuren over landen waar bomen gekapt worden, maar vooral niet naar je eigen kijken.
+2
Fast Eddy
@SJB533

Ze zijn ook al aardig op dreef om zonneparken van zandafgravingen te maken.
SJB533
@Fast Eddy
Wat weer goede landbouwgrond kan worden 🤔
Fast Eddy
@SJB533

Ik bedoel spuitzandgaten. Die zijn zo diep daar valt nooit meer landbouwgrond van te maken.
SJB533
@Fast Eddy
Daar hebben wij hier in Hoogeveen andere oplossingen voor 😎
Fast Eddy
@SJB533

Daar staan hectares vol met zonnepanelen. Dus daar hebben een recreatieplas gemaakt van zo`n zandgat.
SJB533
@Fast Eddy
Klopt. Die hectares grond is dan weer jammer, daar hebben ze daken voor uitgevonden...
+1
Fast Eddy
@SJB533

Precies. Die oppervlakte hadden ze op het industrieterreinen ook wel gehaald.
+1
SJB533
@Fast Eddy
En dan is er nog een bonus: woningen
+7
a3vandiejen
Voortaan maar over de panelen rijden Edwin.
Fast Eddy
@a3vandiejen

Die kunnen niet zoveel hebben Adrie. De omlijsting is 1,5 keer zo dik als het plaatje zelf.
+3
WaterDeutzer
@Fast Eddy Ik denk dat jij Adrie niet begrijpt. Als jij, Fast Eddy, de eigenaar van dit landschap verwoestende zonnepark bent mogen we jou gewoon landschapsmisdadiger noemen. Maar ben je geen eigenaar en werkt daaraan, blijf je gewoon medeplichtig. Kortzichtige boeren die snel de zakken willen vullen. Het allergrootste actuele gevaar op boerenlandschap op dit moment.
+2
valmet6400power
@WaterDeutzer
Laten we vooropstellen dat ik die zonnepanelen liever op daken zie maar denk hier is over na.

Een boer van 55-60, zonder bedrijfsopvolging wordt benaderd of hij voor €5.000 per ha zijn land wil verhuren voor zonnepanelen. Dan is hij toch gek om te zeggen “neehoor ik blijf lekker afhankelijk van de natuur en blijf door rommelen tot ik met pensioen ga”. €5000 per ha vangen zonder er wat voor te doen, niet beregenen, niet modderen. Droogte of regen.
Maar het kan ook een jonge boer zijn die een deel verhuurd zodat hij dingen kan doen die hij leuk vindt, of meer tijd met zijn gezin kan besteden.

Dus of je het leuk vindt of niet, dit gaat toekomst worden..
+2
mklok
@valmet6400power Vergeet de belasting niet , omdat deze gronden worden omgezet van agrarisch naar industrie , zijn deze 3 keer zoveel waard. Belastingdienst weet dat ook dus kan je het jaar erop afrekenen met die gasten. Hier bij ons was ook een akkerbouwer die er wel zin in had maar toen hij hier achter kwam gelijk alles stop gezet.
Jotke
Quote Reactie van @valmet6400power:
Een boer van 55-60, zonder bedrijfsopvolging wordt benaderd of hij voor €5.000 per ha zijn land wil verhuren voor zonnepanelen. Dan is hij toch gek om te zeggen “neehoor ik blijf lekker afhankelijk van de natuur en blijf door rommelen tot ik met pensioen ga”. €5000 per ha vangen zonder er wat voor te doen, niet beregenen, niet modderen. Droogte of regen.Maar het kan ook een jonge boer zijn die een deel verhuurd zodat hij dingen kan doen die hij leuk vindt, of meer tijd met zijn gezin kan besteden.Dus of je het leuk vindt of niet, dit gaat toekomst worden..

En over 15 jaar is die grond geen cent meer waard en blijf jij met het nieuwe asbest zitten! Nee dank u! Al kreeg ik er een miljoen per hectare voor! Dit is onnodige grondverspilling. Die dingen horen op daken of desnoods in de woestijn maar niet op de meest vruchtbare landbouwgrond ter wereld waar al een schrijnend te kort aan is! Zowel voor Nederland zelf als de wereldwijde voedselvoorziening, of ben je vergeten dat we nu al voor 1/3e van ons voedsel afhankelijk zijn van het buitenland en er landen zijn die er nog slechter voor staan kwa voedselzekerheid?
+1
valmet6400power
@Jotke
Wat zou dat een boer zonder opvolging interesseren? “Na mij de zondvloed”. Omdat jij het zonde vindt moet dus iemand anders maar nee zeggen als hij een zak met geld krijgt en daarna leuke dingen kan gaan doen? Denk trouwens dat er voor een miljoen per hectare veel animo is om zonnepanelen te gaan zetten, daarvoor hoef je niet eens alleen een stoppende boer te polsen. Voor geld gaan principes ten slotte overboord.

Even heel kort door de bocht, Nederland kan de wereld toch niet in z’n eentje voeden waarom zouden we dan geen stukken land kunnen volzetten met zonnepanelen? Het heeft meer zin om buiten Nederland de opbrengst te verhogen aangezien daar grotere stappen zijn te behalen omdat de opbrengsten daar lager liggen dan hier. Het is interessanter om (bijvoorbeeld) tarwe in het buitenland ook op 10 ton per hectare te krijgen dan in Nederland te proberen 12 ton van een hectare te krijgen want uiteindelijk stelt Nederland niet veel voor op het gebied van landbouw export wat ook te eten is.

Als je Nederland meer voedsel wil laten produceren moet je de teelt van pootgoed voor de export verbieden en eetbare (friet)aardappels laten telen. De grootste deel van de uien teelt verbieden want we eten geen kg ui per persoon per jaar etc etc. En dat gaat allemaal niet gebeuren dusja.
Jotke
Quote Reactie van @valmet6400power:
Even heel kort door de bocht, Nederland kan de wereld toch niet in z’n eentje voeden waarom zouden we dan geen stukken land kunnen volzetten met zonnepanelen?

Hoeft inderdaad niet. Kan ook niet. Voor eigen land te voeden is er al te weinig grond.

Zou niet te hard roepen dat stoppende boeren het niet interesseert wat er met hun grond gebeurd. Zonneparken zijn vooral aangelegd op huurgrond. Na die 15 jaar zit jij als grondeigenaar met een van nieuwe asbest waarvoor je duur kunt betalen om dat af te voeren en is je grond zo dood dat je er nauwelijks meer iets voor of vanaf krijgt.

Ook bij verkoop is het schandalig als je het aan zo'n bedrijf wat er een zonnepark van wil maken verkoopt. Er zijn zat boeren die die grond maar wat graag willen en er zeker genoeg voor betalen.

Ja in het buitenland is zeker nog winst te halen. Maar moeten wij daarvoor nog meer afhankelijk worden van hen voor onze voedselvoorziening of zorgen we dat onze eigen voedselvoorziening zo veel mogelijk op pijl blijft en we niet nog meer afhankelijk worden en tegelijk andere landen hier inleren hoe ze het beter kunnen doen?

En ook al kan het beter, we zitten hier in de meest vruchtbare delta ter wereld! Die volbouwen( zoals LTO, ForFarmers, VanDrie, Vion, Rabobank enz willen) met woningen en vol leggen met wegen en zonnepanelen zou crimineel moeten zijn! Er is al wereldwijd een gigantische honger. Dat verergeren moet je niet willen. Als uien en pootaardappelen hier goed groeien zie ik niet zitten waarom dat niet zou mogen. Andersom zijn er producten die elders goed groeien.
+5
JD 6430 The Best
Quote Reactie van @WaterDeutzer:
Als jij, Fast Eddy, de eigenaar van dit landschap verwoestende zonnepark bent mogen we jou gewoon landschapsmisdadiger noemen. Maar ben je geen eigenaar en werkt daaraan, blijf je gewoon medeplichtig.

Dus fast eddy had volgens jou de klus moeten weigeren omdat jij zonneparken niet mooi vind? Dat werk in het zonnepark wordt dan wel door een ander gedaan, het enige verschil is dat fast eddy dan geen cent er aan over houd en nu wel.
rommert14
@WaterDeutzer hier in dk doen ze precies hetzelfde, alleen dan met bomen planten. Geld is de leidende factor
+8
Kramer U800
Hij ons hadden ze langs de A27 en A1 nieuwe geluidswallen gemaakt, nou goed voor het geluid, super, wat denk je? Een paar maanden later gooien een weiland naast die snelweg helemaal vol met zonnepanelen!!! De eigenaar van dat stuk land heeft dik gebeurt van de gemeente en kan in zijn handjes klappen. Maar ze hadden net zo goed die zonnepanelen op die geluidswal kunnen plakken die er toch al staat 🙈 Om nog maar niet te beginnen over die donderse windmolens.
+6
a3vandiejen
@Kramer U800 Vorige week rondje groningen friesland gehad daar is het helemaal bizar met de windmolens.
+3
Kramer U800
@a3vandiejen Oké 😬 Ik kom daar nooit in die hoek maar daar willen ze allemaal nog meer windmolens gaan bouwen inderdaad
+3
arnold-arentze
@a3vandiejen De Windmolens groeien daar harder dan de knotwilgen echt bizar wat ze daar planten in Groningen ja😫 effect op het landschap hoeft geen verdere uitleg 😢
+3
newhollandboer
@arnold-arentze en de zonnepanelen parken ook jammer genoeg....
+1
a3vandiejen
@arnold-arentze Ja klopt Arnold.
+4
fendt308-driver
@arnold-arentze en als jij een loods wil bouwen krijg je heel het gemeentehuis over je heen dan het het landschap beinvloed.🙃
+2
bob de bouwer
@a3vandiejen vergeet Drenthe ook niet
+1
Jotke
@a3vandiejen en @bob de bouwer

Tijdje terug ook in Groningen Drenthe geweest. Staan er zat inderdaad. En inderdaad ook zonneparken waarvan ik even dacht dat het water was, zo spiegelde het.
+1
a3vandiejen
@Jotke Ja heel bizar inderdaad.
+3
cyrus-van-gelder
@a3vandiejen vlak bij Leeuwarden hebben ze ook van die zonnepanelen in voormalig weidegebied gezet. Geen gezicht!!!!! Het lijkt op apenkont!!! En dan ook nog beweren dat het milieu vriendelijk is. Jaja tuurlijk joh.als alles volgebouwd is met die rommel zie je helemaal geen weidevogels meer.
  • 👎👎👎👎👎👎
+2
a3vandiejen
@cyrus-van-gelder Mee eens hoor, ziet er niet uit.
+4
Rick V
Groene gekte! En dan bedoel ik uiteraard niet de jd ook niet in deze situatie 😉
wim-same
@Rick V Heb jij wel eens groene stroom door een grijze kabel zien komen ???
Rick V
@wim-same ja zeker! Die word geïmporteerd uit Noorwegen! Uit zo'n stuwdam of waterval!
+1
wim-same
@Rick V Ja, en hier door zonne parken en wind molens. ha ha
+4
Rick V
Ze kunnen over een x aantal jaar een mooie sarcofaag bouwen van oude windmolen wiekens zonnen panelen en lithium ion accu's voor over al het kern afval heen!

Go green!
+2
wim-same
@Rick V en dan afdekken met schone grond, en later PFAS constateren. Komt natuurlijk ook weer door de boeren.
+1
Rick V
@wim-same en al dat isolatie materiaal met stukjes muur en een verdwaald raam met elektra materiaal van zin co2 neutraal huis
+4
lemken
Jammer dat de goede schaarse landbouwgrond vol wordt gelegd met die lelijke zonnepanelen
+20
Fast Eddy
@WaterDeutzer

Ten eerste ik ben geen eigenaar van het park. Dat is onder andere de gemeente met wat lokale aandeelhouders. Ten tweede was deze grond bedoelt voor industrieterrein. Nu is de gemeente zelf in dit project gestapt omdat ze zonneparken op goede landbouwgrond zonde vinden.

Ik vind het best dat je een eigen mening hebt. Maar val mensen die gewoon hun werk doen er niet op aan!
Ik val jou er ook niet op aan dat onze afvalcontainers beschadigen door die zijladers die jij maakt!
+4
JD3010
@Fast Eddy Je hebt helemaal gelijk. Als je hoort hoeveel goede grond er nodig is om van die grote datacenters te bouwen, zijn die zeurpieten hier er ook schuldig aan. Zijn willen hier op dit forum de betweter uit willen hangen, dat kost ook data.
+3
GerbertXL
Nee dan liever kapot gelopen paardenweiden in plaats van zonnepanelen.
Ik snap überhaupt de mensen niet die zonnepanelen op industrieterrein prima vinden maar niet op boerenland.
Laat iedereen er maar rijk van worden maar boeren niet? Gewoon geen subsidie op zonnepanelen op de grond, zo moeilijk is het niet.
Wat mij betreft vrijwel alle subsidies stopzetten maar dat is een ander verhaal...
casejxu
@GerbertXL als ik hoor wat ons land bij verkoop voor zonnepanelen op kan leveren zeggen wij geen nee.
JD3010
@casejxu is die grond dan eigendom van je?
+1
casejxu
@JD3010 nu wel
roscho
Quote Reactie van @GerbertXL:
alle subsidies stopzetten

Daarmee zouden de belastingen een stuk omlaag kunnen 👍. Maar subsidies zijn een manier om te "sturen" en ze geven dus de regering meer macht. Bovendien kun je met subsidies per jaar de bedragen limiteren en daarmee dus je niet-kloppende begroting onopvallend bijschaven. Regeringen zullen er dus nooit voorstander van zijn om subsidies op te heffen, welke politieke richting dan ook.

Heb je nog een paar goeie blooper foto's of video's? Help mee!

Iedereen heeft 'm wel eens vastgereden. Het overkomt de beste.

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!