Fendt 308/90, foto van Angelo368

Fendt 308/90 vastgereden

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
+1
Angelo368
Foto van een Fendt 308/90, bezig met ploegen, onvoorspelbare veengrond, wanneer ineens de ploegvoor onder je vandaan zakt ๐Ÿ˜…

Reacties

bartjuh
Ben je daar nou allemaal bonken veen aan 't op ploegen?
Angelo368
@bartjuh op plekken wel ja. Veen zit hier al op 15 cm op plekken
+2
roscho
Ik herinner me dat onze buurman eens (zo'n 50 jaar geleden) aan het ploegen was. Tweeschaar en een weiland dat waarschijnlijk sinds de oorlog niet meer geploegd was.
De ploeg liep vast, de trekker groef een gat en de ploeg kon niet meer omhoog. Dus een extra trekker ervoor. Was niet genoeg, nรณg een ervoor. Het kraakte en het piepte en opeens een flinke knal, toen was de ploeg los. Maar helaas, het 2e schaar zat nog steeds in de grond.
Uiteindelijk werd een flink gat gegraven om dat ploegschaar eruit te krijgen, maar er bleek nog meer in de grond te zitten, waar de ploeg achter gehaakt zat. Wie er niet hoefde te zijn werd weggestuurd, het kon wel een bom zijn. Vanaf een goede honderd meter zag ik het verder gebeuren.
Na een goede halve dag graafwerk kwam men erachter: een oude fiets had de ploeg om zeep geholpen. Misschien wel in de oorlog in 't lange gras gegooid om te voorkomen dat hij meegenomen werd....
Angelo368
@roscho ๐Ÿ˜‚ dat was dan wel een taaie fiets dat die een ploeg kon laten breken ๐Ÿคฃ
+1
roscho
Quote Reactie van @Angelo368:
taaie fiets dat die een ploeg kon laten breken

Het was een tweeschaar ploeg, Goudland, die bedoeld was voor een "grote" trekker van zo'n 50 pk, vroeger al een heel ding. Maar daar werden vervolgens nog een Ford 5000 en een Lanz van 50 pk (zo'n groene) aan vastgeknoopt. Tegen die 150 pk was de ploeg niet bestand. Bovendien had hij jarenlang in de grond gezeten en de grond was goed bezakt.
+1
roscho
@roscho Achteraf vermoed ik dat die fiets daar in de oorlog was begraven om te voorkomen dat hij in verkeerde handen viel. Als hij gewoon in het gras was gegooid, had hij nooit zo diep onder de grond kunnen komen.

Heb je nog een paar goeie blooper foto's of video's? Help mee!

Iedereen heeft 'm wel eens vastgereden. Het overkomt de beste.

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
PUNTEN
12
WEERGAVES
1.401
BATTLES
MEER FOTO'S