BLOOPERS Huhh???, foto van joozt

BLOOPERS Huhh??? vastgereden

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
joozt
Gisteren keek ik wel even raar op toen ik bij het werk 't erf op kwam fietsen... De zeilen op de mestsilo hebben het gewicht van de vele sneeuw niet kunnen houden en zijn afgescheurd waardoor het gehele zeil nu in de stront ligt... Wel raar want de zeilen mochten 75 kg. per m2 tillen en dit lag er aan sneeuw bij lange na niet op... Eigenlijk geen echte trekkerfoto maar ik wilde hem toch even met jullie delen!

Reacties

Siebenga
KUt.. slager belle 😃
fendtjuh
das flink balen... hoeveel mest ligt er nog in?
Romke
dat is idd kut, dat slager bij je op het erf komt...... 😃
joozt
Tjah de stront zit zo'n 1.5 tot 2.0 meter onder de rand... En 't is een silo van 3500 kuub dacht ik ongeveer...
Knikkert
Wat is de diameter van de silo. We hebben op het werk nog een zeil liggen voor een silo.
joozt
pfff dat weet ik niet eens precies, zou ik eerst ff moeten meten... Nouja op het werk gaan ze er vanuit dat het bedrijf van de zeilen ook naar een oplossing zoekt... Silo staat er net 2 jaar en er zat geen 75 kg. per m2 aan sneeuw op...
Valtra-Fordpower
K.U.T.
Balen is dat! :|
Niet aan stront, maar in de stront! 😃 😃
guy
hoe begin je daar nu aan?
fendt-412
Dat is mooi kloten, krijg dat zijl er maar weer eens fatsoenlijk uit.

Wat ben ik dan weer blij dat wij net optijd een vergunning hebben aangevraagd zodat er nog geen kap opmoet. Komt er wel meer water in maar dat neem ik voor lief, alles gaat ook als een gek roesten als die dampen en gassen eronder blijven bij een ijzeren silo.
joozt
Tjah zullen ze wel met een kraan en een manbak ofzo bij moeten... Het zeil was ook goed op spanning. Kijk als je hem slap hebt hangen blijft de sneeuw mooi in die 'kom' hangen maar dat was hier ook niet het geval...
maartendankers
Wel vreemd. Maar hoe weetje eigeljk dat er maar 7kg per m² ligt?
ZETORpower
nou dan neem je 1 vierkante meter en dan weeg je alle sneeuw die op de vierkante meter ligt
joozt
Precies, helemaal excact hebben we het nog niet gewogen maar als er ongeveer 10 batsen vol sneeuw van een m2 komen ligt er zeker geen 75 kg. Er zijn delen in Nederland waar nog veel meer sneeuw is gevallen.
me
Krijgt een berg kosten aan dat zeil, dat hebben wij voor 2 jaar terug gehad! ... Toen is bij ons de ( ijzere ) paal geknikt met de storm en is deze door het zeil heen gestoken en kon het hele dak worden vernieuwt. En toen we toch bezig waren gelijk de hele mestsilo worden gereviseerd. Nu staat er een pvc paal in. Met de punt waarover het zeil zit in het midden een stuk langer, mocht het gaan klapperen blijft die nog op zijn plek.
joozt
hmm... Nouja dit is een betonnen paal he. Die is verder voor zover we kunnen zien niet ontzet. Ook een verdere revisie aan de silo lijkt me overbodig. Het is echt puur en alleen het zeil en de montage ervan...
me
Scheeld dat de silo 2 jaar oud is. Lijkt me zoiezo verzekeringswerk of op zijn minst garantie. Maar opzich het zeil en de montage daarvan wordt een mens als die zelf betaald moet worden ook niet bepaald gelukkig van.

Betonnen paal ? .. die heb ik nog nooit gezien! .. robuste silo dan ! .. bij ons zit de paal onderaan vast, en wordt die bovenaan op zijn plek gehouden door het zeil dat onder spanning staat.
huub
is niet de eerste keer dat zoiets gebeurd...
Siebenga
En niet de laatste 😄
Mengeledriver
Fijn om dat weer te herstellen...
huub
tja..is de slager ook van de straat..
Mengeledriver
Kan ie ook weer een mooi stukje zeil monteren.
Siebenga
Gewoon open laten liggen.. zeil vast weg brengen... vant zomer maar weer eens zien
Mengeledriver
Dan regent ie vol van't winter! Moet je meer mest wegbrengen!
Siebenga
Die 1ne maand valt er echt geen 2 meter water bij.. mooi dunne mest
Mengeledriver
Maar toch, elke kuub kost geld om te verwerken!
En de AID kost nog meer....
Siebenga
overdrijven kent u wel geloof ik?
Mengeledriver
Nee, maar t'is wel zo 😃
Over drijven geeft zo'n bende bij een mestsilo 😃
Siebenga
Ben benieuwd wat slager er van zegt.. verzetje zo vlak voor de kerst 😃
joozt
ik geloof niet dat het bedoeling is om dit van 't zomer pas te doen... Dus zoveel regen zal er ook wel niet invallen. Sta ook liever met -5 boven zo'n Silo dan bij +25 😛 En dat beetje water extra breng ik met plezier naar het land! 😃
Siebenga
wat dat betreft mocht het wel -10 zijn.. kennie zo de silo in
HOOIJMAN
mhm wij hebben een gewoon bassin maar bovenste zeil zit ook een scheur in.. ouderdom.. alleen met verdringer erin pompen want met vacuum gaat niet goed komen 😃
Siebenga
tis wat met jullie 😄 Wij hebben nog wel silo staan.. kaufen?
HOOIJMAN
nee liever een stal bouwen met put eronder.. maar eerst een paar jaartjes wachten totdat het qoutum draf is .. en dan zal er wel ff een prijs dalletje komen in de melk en dan stal bouwen xd 😃
Siebenga
Kiek.. oald mf weg en NH terug denk? Ja komt wel goed? De stal hier staat net een paar maand! Putten gaan toch nog rap vol, maarja wil je ook koeien komen niet meer buiten 😃 Nu al zin in het voorjaar 😃
HOOIJMAN
nh terug?? wij boeren alleen vooruit en niet achteruit.. haha en wij blijven wel gewoon weiden.. denk ik.. goeiekoper 😛
Siebenga
Zie ik bij de robot niet zitten...
DESLAGERURRE
dit gaat nog een enorme plos worden als die mest gaat dooien en die paal onderuit komt :lol: als ie 40x40 is weegt z'n stukkie hout .. 100kg per strekkende meter 😃 .. ..

wat voor kap was het dan ? wiefering of steenbergen ?
Siebenga
mooi balkie inderdaad.. niet zo maar weg 😃
DESLAGERURRE
nee nee .. :lol: kan het niet zo goed zien maar volgens mij is dit nog een kap waar de banden niet in doorlopen van boven naar beneden .. .. duszz al een oudje 😃 maar ja .. ze zijn niet de enigste .. de paal kunnen ze zo weer gebruiken voor de nieuwe kap ja .. :lol:
joozt
ik dacht dat de paal wel aardig vast stond hoor... De mest is toch nu ook gewoon vloeibaar en die paal geeft ook geen kik. Merk zeil weet ik niet eens. Silo is van MBS-Beton.
Achja Shit Happens he! 😃
DESLAGERURRE
nou normaal staat die paal gewoon in een 4kant bakje .. nu 1 zuchtje wind en dan krijg je een plons 😃
maikwolsink
dan was i nu al tegen de vlakte omdat het zeil aan een kant hangt dus aan 1 kant trekt
CoenNijenhuis
Ff Guus bellen en dan met de zwengenpinne dr bi-j 😃
guus hiddink
Al eens vaker gedaan bijvoorbeeld bij massink op t emmer ook een silo van een paar jaar oud
CoenNijenhuis
Kiek de juiste man voor de juiste klus dus..
guus hiddink
Misschien ha ha
CoenNijenhuis
De machine in ieder geval haha 😛
me
Een zuchtje wind .. en je hebt misschien forse schade op de wand van je silo 😉 ! Al zal het bij een betonne silo wel meevallen 😄 !
guus hiddink
Het zeil was toen aan flarden maar kon het er in stukken wel uitkrijgen de betonnen paal lag ook onderin en de heb ik met heel veel moeite eruit gekregen.
DESLAGERURRE
of was ie wat te zwaar guus :lol:
guus hiddink
Hij was te zwaar en te ver weg moest ruim 18 meter reiken hebben maar naar me toe gesleept met de lier en uiteindelijk had ik hem te pakken toch een driekwart dag mee aan het martelen geweest met de drellen zeil en de betonnen paal
DESLAGERURRE
nou hang ie nog zo ?
Siebenga
Ligt mooi over de stalen balk heen die nog recht omhoog staat 😄
Husqvarna
Nee dit was niet laatste keer, bij ons gisterochtend ineens geen puntdak meer op de silo, wel even raar staan kijken, is die middenste paal van beton, maar daarop een ijzeren en die is afgeknapt en toen dwars doormidden gescheurd, zeil was wel 20 jaar oud ofzo, sinds dat het verplicht is geworden, zijn ook een paar boeren hier vlakbij die er geen zeil op hoeven hebben omdat de silo een paar jaar ouwer is?!

Heb je nog een paar goeie blooper foto's of video's? Help mee!

Iedereen heeft 'm wel eens vastgereden. Het overkomt de beste.

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
54
PUNTEN
0
WEERGAVES
13
BATTLES
MEER FOTO'S