Wielrenner zwaargewond na aanrijding door tractor in Brabant

Bij een ernstig ongeval in Brabant is een wielrenner zwaargewond geraakt. Hij werd met nog een wielrenner aangereden door een tractor.

BOERDONK - Een groepje van ongeveer tien wielrenners is zondagochtend op de Akkerweg tussen Erp en Boerdonk op een tractor geklapt. Dat gebeurde rond acht uur in een flauwe bocht.
Nieuwsgrazer

Reacties

+2
jehan
Kwam vast niet van te langzaam rijden
+1
Favorit614
Tja.
Ik kwam vanochtend ook een paar wielrenners tegen op de rijbaan.
Ipv het fietspad.
Zulk volk gelijk op de bon slingeren , het in gevaar brengen van zich zelf en mede weggebruikers
Wimsumar
Beste Favorit614:

Quote Reactie van @Favorit614:
gelijk op de bon slingeren

Ja, dat moeten we in Nederland nog eens privatiseren! Ik fiets ook een paar keer per week naar land op (1 kilometer) afstand en dan terloops nog een paar honderd euro verkeersboetes 'bijschnabbelen' omdat je als fietser door medeweggebruikers (voornamelijk auto's , maar ook trekkers) je weghelft niet wordt gegund(!).

N.B.:
Ook in dit topicgeval, pure onwil van de trekkerchauffeur rekening te houden met medeweggebruikers in die onoverzichtelijke situatie (ook al is dat een voorbarige conclusie van mij op basis van 'een enkele foto').
+1
fendt favorit 4s
Fendt trekker met schaaf op weg naar trekkertrek?
Feeling Blue
Een groep van tien.. lekker elkaar opstoken..
Racen op de openbare weg is verboden.. of dan nou met een auto van 800 pk is, of op de fiets..
Het gekke is dat ze het ene keihard aanpakken en het andere totaal negeren..
RVM
Niet te vlug oordelen, trekker op foto staat midden op de weg, en keek vol tegen de zon in. Ik praat geen wielrenner goed maar vind dit als buitenstaander geen duidelijk geval van 1 of ander schuld.
+1
ej-van-de-voort
@RVM

Op welke foto staat de trekker midden op de weg? Heb er op twitter een paar gezien dat die naar mijn idee gewoon op eigen weghelft staat.
ej-van-de-voort
@RVM

(klik om te vergroten)

Als de trekker niet verplaatst is heb ik hiervan toch de indruk dat hij vrij netjes aan de kant zit
RVM
@ej-van-de-voort ik heb alleen een foto van de achterkant gezien. Deze foto ziet er heel anders uit. Tja ik heb een paar trekkers en zit regelmatig op de fiets, dus ben wat genuanceerder.
ej-van-de-voort
@RVM

Ik fiets bij voorkeur zo min mogelijk😁

maar afgaande op de wielrenners hier is pakweg de helft anticiperend, heeft een voorman die bepaald, en gaat netjes aan de kant. Geen enkel probleem mee. De andere helft daarentegen zijn helaas de ‘cowboys’ qua gedrag
Feeling Blue
@ej-van-de-voort En de heren in compleet racetenue.. Fietsers in groepen zijn altijd extra kwetsbaar.. Maar in peloton zonder enige begeleiding gaan rijden is vragen om problemen, niemand houd er rekening mee.. los van de schuldvraag..
Als motorclubs hetzelfde doen zijn er minimaal twee van ze bij die het verkeer regelen..
ej-van-de-voort
@Feeling Blue
Tja, met die groepen vind ik er een risico aan zitten dat men zo kort achter mekaar met behoorlijk gang de weg over stuift. Als met welke oorzaak dan ook de voorste onderuit gaat schuift de rest erop. Dat dat mag zonder begeleiding is eigenlijk best apart ja. Maar goed, ook kleine groepen motoren komen hier wel langs zonder ‘regelaar’, alleen rijden die niet in elkaars wiel
Feeling Blue
@ej-van-de-voort Tot 14 personen mogen in 1 groep volgens de wet..
Maar je mag niet racen.. (met geen enkel vervoersmiddel) en enkel met twee naast elkaar..
Meestal gaat het daar ergens al fout.. Maar gek genoeg lijkt alle gezond verstand verdwenen nadat mensen hun apepakkie aangetrokken hebben..

Ik zie weinig verschil met een groep van 14 rallyauto's die even een rondje doen..
Niets mis met beide.. maar zet de boel af, of huur gewoon een parcours/circuit..
Rustig aan word er toch niet gedaan ondanks alle goede voornemens en afspraken bij vertrek.. (het zijn soms net mensen)
+3
TurboTurbo
Het zal heel erg triest voor álle betrokkenen. Niemand wil zoiets meemaken, of je nu trekkerchauffeur, wielrenner of hulpverlener bent. Sterkte aan hen dus. Alle andere reacties zijn volgens mij ongepast. Laat het onderzoek toch over aan de politie.
Feeling Blue
@TurboTurbo Mensen waarvan je vrijwel zeker weet dat ze het niet lezen sterkte wensen vind ik nogal ongepast op een trekkerforum.. Niets mis mee hoor.. maar stuur ze dan een kaartje ofzo.. 😉

Heb je nog een paar goeie blooper foto's of video's? Help mee!

Iedereen heeft 'm wel eens vastgereden. Het overkomt de beste.

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!