Shovelbestuurder die persfotograaf met auto en al in de sloot kieperde, krijgt celstraf

De 34-jarige man uit Lunteren die vorig jaar april persfotograaf Timothy en zijn vriendin aanviel met een shovel, is deze maandag veroordeeld tot 15 maanden cel, waarvan 7 voorwaardelijk.
Nieuwsgrazer

Bijlages

(klik om te vergroten)

Afbeelding van gelinkte bron artikel

Reacties

+4
Alex Miedema
Mooi zo. 112-fotografen zijn niet goed wijs, maar er zijn beter manieren ze dat duidelijk te maken dan een aanslag.
+8
stephan-inter
@Alex Miedema vind ik niet. Wie niet luisteren wil moet maar voelen.
Hoevaak dat volk dingen doet wat niet mag. En dat wordt steeds getolereerd
+6
yoohan
@stephan-inter
Ow dus jij drukt iedereen wiens kop je niet aanstaat maar de sloot in? Dat lijkt me ook niet helemaal de bedoeling van het spelletje. Een verhaal heeft altijd 2 kanten, dat ben ik direct met je eens. Ik was er niet bij, kan er ook niet over oordelen.
+6
walker1
@stephan-inter Ja, als je auto in de fik staat op je erf, snap ik dat het niet fijn is als ze dat ook nog komen filmen of fotograferen. Maar je kan ze hooguit de toegang tot je eigen terrein weigeren, wat ze op de openbare weg doen, daar kan je ze niks in weigeren. Om een auto met 2 mensen er in op de kop in de sloot te gooien is wel heel erg lomp en had ook veel slechter af kunnen lopen. Niet meer als terecht dat er een straf opgelegd is.
+3
cyrus-van-gelder
@walker1 de inzittenden hadden kunnen verdrinken of iets dergelijks. Zelf ben ik ook wel eens pislink geweest hoor. Maar ik luister dan wel naar de wijze raad van me vrouw om geen gekke dingen te doen. Als je pech hebt kun je heel je leven lang betalen zegt ze dan.
Aan de andere kant kan ik me wel begrijpen dat mensen in hun woede / wanhoop hun zelfbeheersing verliezen.
Enkele jaren geleden werd een vrouw constant getreiterd, vooral haar hondje was altijd het mikpunt. Toen heeft de mevrouw op een gegeven moment met haar auto op de treiteraars ingereden.
Niet goed te praten, maar ik snap het wel
+3
walker1
@cyrus-van-gelder Dat van die vrouw kan ik mij dan goed voorstellen, maar bij die man in Lunteren, ik geloof niet dat hij dagelijks last had van mensen die vanaf de weg lopen te fotograferen of hem anderszins irriteerden. Soms heb je gewoon te dealen met zaken die je niet leuk vind. Als er een auto in de fik staat, dan wordt de brandweer gealarmeerd, dus die komen, vaak komt ook de politie naar een brand. Journalisten luisteren vaak mee op kanalen van hulpdiensten en komen er ook op af. Vaak krijg je er ook nog wat ramptoeristen bij. Tja dat is helaas niet anders. Ik neem aan dat shovelmans ook dagelijks een krant leest, tv kijkt, internet bekijkt wat er zoal in de wereld en ook in zijn omgeving gebeurd is en daar dus over leest en foto's of filmpjes bekijkt. Daar zijn ook allemaal journalisten en fotografen bij geweest, dus best wel logisch dat die ook bij jou komen als daar wat gebeurd.
+1
cyrus-van-gelder
@walker1 ik ben het helemaal met je eens hoor. Zelf had ik laatst bij me zelf thuis schoorsteen brand. Dat is gelukkig allemaal goed afgelopen hoor.
Maar net zoals je zegt heb je gelijk een hoop publiek. Ik sta er zelf ook duidelijk met m,n snufferd op hoor. Er werden foto's zat gemaakt. En daar moet je maar tegen kunnen idd.
+1
Bert353
@walker1 Dat meeluisteren op die kanalen zou toch ook al een tijdje niet meer zijn geloof ik, rond 2000 is er een politieradio ingevoerd die iedere keer frequentie wisselde zodat dat niet meer kon. later werd dat ook bij brandweer en ambulance ingevoerd.
+2
cyrus-van-gelder
@Bert353 zou best eens kunnen wat je zegt. Wat ik wel weet dat er soms figuren nog eerder bij de plek des onheils waren dan de hulpdiensten. En dan gigantisch in de weg lopen, en mensen in hun ellende staan filmen met hun mobiel.
  • ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
+1
Bert353
@cyrus-van-gelder Tja, ze zouden beter een cursus ehbo doen en dan een handje helpen.
+3
stephan-inter
@walker1 nee die achterlijke zogenaamde journalisten moeten eens weten wat de grens is.
Paar jaar terug schoonzusje dodelijk verongelukt.
We wisten het via nieuws eerder dan dat we ingelicht waren door de politie.
Dit kwam ook door foto's die direct online geplaatst waren door het nieuws.
walker1
@stephan-inter Dat is zeer triest en ook zeker erg om het via de media te vernemen. Ben het ook zeker met je eens dat er journalisten/fotografen zijn die erg brutaal zijn. Maar dan nog ga je niet met een shovel iemand met auto en al de sloot in duwen. Het ging in Lunteren niet eens om iets ernstigs, stond een auto in de fik, is dus alleen wat materiele schade. Als mij auto morgen af fikt dan baal ik daar ook wel van en wat ik er dan precies van vind dat iemand er foto's van maakt, geen idee, misschien ben ik er op dat moment niet zo blij mee, maar ik geloof niet dat ik erg agressief ga worden. Uitgebrande auto kan ik 2 dagen later wel weer om lachen, maar 8 maanden zeepjes oprapen omdat ik iemand de sloot ingeduwd heb, vind ik minder grappig.
zettelmeyer
@walker1 vandaag nog mee gemaakt brand in de stal bij me buurman. Put stond in de fik. (Geen schade en gewonde) uitvoorzorg toch brandweer gebeld. Brandweer was er nog geen 5 min en ze stonde al fotos te make de journalisten.....
+1
walker1
@zettelmeyer Ja, kan je vervelend vinden, maar als jij op bv tractorfan een bericht ziet met bv "trekker afgebrand" dan klik je het waarschijnlijk ook aan. we willen allemaal het nieuws bij een ander lezen en zien, maar zodra we zelf het nieuws zijn, dan zijn die fotografen opeens klootzakken.
zettelmeyer
@walker1 nee hoor vind het nie erg verbaasde me alleen over hoe snel ze er waren.... eerder als de politie
Loeideutz
@zettelmeyer Bijna ieder dorp, of in ieder geval gemeente, heeft wel een online nieuwsdienst, krantje, plaatselijke website, of hoe je het ook noemen wilt. De bakker prijst er zijn brood aan. De slager zijn wekelijkse voordeel. De gemeente maakt er zelf ook vaak gebruik van om beleid mee te delen.
Afhankelijk van hoeveel โ€œreporterโ€™sโ€ ze hebben en of ze het al dan niet langs een vaste baan doen, hebben die vaak veel tijd. En het โ€œafluisterenโ€ van de politie scanner is ook geen hogere wiskunde meer. Sommigen hebben zelfs een link met de grotere nieuwsdiensten om artikelen door te kunnen โ€œverkopenโ€.
+2
1066
Ik ben er niet bij geweest,maar begrijp wel van heel veel geluiden dat die journalist ver van populair is
+3
hobbyist mf 35
@1066 dat klopt kom uit de buurt van de fotograaf en de shovel bestuurder maar difotograaf zou er verstandig aan doen zich iets bescheidener op te stellen.
+1
Bert353
Zijn stiekem toch veel fotografen die alles doen om "hun" plaatje maar te krijgen, het schijnt dat dat ook de oorzaak was van het ongeluk met lady Di?
zoiets moet toch niet mogen/kunnen, wel dan?
Alles maar willen filmen en op foto zetten, als die mensen zeggen of ze weg willen gaan en dat vervolgens niet doen begrijp ik wel dat je zorgt dat ze weg gaan, misschien is een auto in de sloot duwen wel een beetje overdreven.
+10
caseboy
Ik keur de actie van de shovelbestuurder niet goed dat ging gewoon te ver en was lomp, maar ik begrijp wel waarom hij het heeft gedaan als je dan zelf al genoeg leed hebt omdat je brand hebt en er komt dan nog eens zo'n rat van een fotograaf aan die dat niet kan respecteren. Dan is die fotograaf in dat filmpje nog eens allemaal zielig aan 't janken dat ie geen kant op kan enzo maar als ik de filmpjes zo bekijk heeft hij kansen zat gehad om daar weg te gaan. Ik vind de gegeven straf van 15 maanden waarvan 7 voorwaardelijk veel te hoog er zijn moordenaars die er beter vanaf komen.
+1
RooieRood
@caseboy ik vind dat wanneer je een auto met de shovel omgooit in een sloot waarvan je weet dat er 2 personen inzitten omdat ze foto's maken vanaf de openbare weg dat je nog wel 'n jaartje langer verdiend.
+6
Fendt926Driver
@RooieRood aan de ene kant heb je groot gelijk.
Aan de andere kant worden zware criminelen niet vervolgd door vormfouten en hele dure advocaten of een moeilijke jeugd.
Of nooit pindakaas gehad vroeger enz.
Dan vindt ik de straf buiten proporties.
Maar je kunt in nederland er beter 1 doodschieten dan dat je een boom omzaagt.
Dan hoef je minder lang de cel in.

En dat is met dit ook wel iets.
Bestuurder is bekend
Vaste woonplaats
Politie durft er te komen om hem op te halen.
Dus makkelijke dader (slachtoffer)
+1
roscho
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Aan de andere kant worden zware criminelen niet vervolgd door vormfouten en hele dure advocaten of een moeilijke jeugd.

Nu voer je iets wat niet goed gaat aan als verzachtende omstandigheid. Ik vind dat die zware criminelen hun straf ook niet mogen ontlopen en als hun dat wel lukt, dat dit dan geen reden tot strafvermindering voor andere strafdaden kan zijn.
+1
tone29
Zelf ook meegemaakt toen m'n fendt afbrandde... die lui hebben zelf zn pieper als wat de brandweer ook heeft... het verschil is dat een brandweerman eerst naar de kazerne moet en dan pas vertrekt. Een journalist kan direct naar het ongeval rijden...

Had mijn 514 nog in brand staan... de foto's waren al gemaakt voordat de brandweer er was... dan denk je bij je eigen van zou je niet eens ff helpen๐Ÿค
casejxu
@tone29 zo eens een kokende klant in de werkplaats gehad. Was achterwiel verloren.... iedereen stopte voor fotoos maar niemand vroeg hoe het met hem ging. Was zelf zo slim om toen hij belde niet te zeggen van "je bent je achterwiel verloren zeker". Volgens mij wist half noord holland het voor ie goed en wel uitgestapt was
+1
tone29
@casejxu dat gaat zo vreselijk snel tegenwoordig.... maar net wat jij zegt... mensen helpen je niet meer... 75%gaat erbij staan kijken
+2
casejxu
@tone29 klopt. Ik hoop dat ik het niet hoef te ervaren. Als ik wat zie maak ik meestal ook wel fotoos. Maar andermans leed blijft in me eigen fotoboek.

Heb je nog een paar goeie blooper foto's of video's? Help mee!

Iedereen heeft 'm wel eens vastgereden. Het overkomt de beste.

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!