Oekraïense boer rijdt met trekker op Russische mijn

Op een akker ten noorden van Kiev is een Oekraïense boer van 42 jaar om het leven gekomen doordat hij met zijn trekker op een door de Russen gelegde landmijn reed.

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord

Lees meer..

Nieuwsgrazer

Bijlages

(klik om te vergroten)

Afbeelding van gelinkte bron artikel

Reacties

+19
weurding
Wordt ook verteld dat russen onder lijken mijnen plaatsen, ruim je het op gaat hij af, triest als je zo oorlog moet voeren, überhaupt triest een oorlog
+2
Bert353
@weurding zo werd dat soms ook gedaan in de tweede werldoorlog, vietnam, afganistan.
zelfs ik heb er voor mijn dienstplicht nog les in gehad.
maar, toch triest dat we heden nog steeds dit soort oorlogen opgedrongen krijgen.

d'r moet toch iets miszijn, met die verschillende presidentsstoelen!??
besmettelijke ziekte misschien? die dat soort ideeën direct in de kop injecteert?
+1
weurding
@Bert353 onder trump geen oorlog geweest, misschien is het als met ministers van landbouw.. men gaat ze pas missen als je denkt erger kan niet😉
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@Bert353 onder trump geen oorlog geweest, misschien is het als met ministers van landbouw.. men gaat ze pas missen als je denkt erger kan nie

Trump? Jij denkt dat Poetin zich door Trump van een inval had laten afhouden? Lijkt me erg naief
weurding
@arie.j zeg ik dat? Constateer dat onder trump geen oorlog is geweest, meer niet
Porky
@weurding en het ergerlijke hier aan vind ik dat de witte boorden op 4 mei op de dam staan met een bedrukt gezicht om de 2e wereld oorlog slachtoffers te gedenken en roepen ; " Dit nooit meer" terwijl we gewoon die Poetin zn gang laten gaag en duizenden burgers vermoord , ze hadden m allang de wacht aan moeten zeggen met de woorden : tot hier en niet verder, anders krijg je met ons te maken, hij verlegd zn grens steeds verder want hij weet ; die slap Janssen durven toch niks terug te doen, ze hadden Oekraïne allang lucht steun en lange afstands wapens moeten geven, wat doen ze? Kogel vrij vestje sturen.
+8
@Porky Ben het niet met je eens . De grens van Europa had tussen Duitsland en Polen moeten blijven liggen volgens de afspraak en niet steeds opschuiven zoals dat is nu is gebeurd de afgelopen jaren . De Europese Commissie en Navo , USA , zijn hier in zijn geheel verantwoordelijk voor . Nu ze steeds meer de Russische beer hebben geplaagd , gekieteld , komt er een moment dat deze kwaad wordt en zijn tanden laat zien . Nu zien we ook ineens hoe we afhankelijk we zijn van het buiten land en niet alleen van Rusland , Gas , Kolen , Olie Medicijnen maar ook onderdelen van machines worden steeds moeilijker te krijgen en duurder .
+1
BuvaM
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
Nu zien we ook ineens hoe we afhankelijk we zijn van het buiten land en niet alleen van Rusland , Gas , Kolen , Olie Medicijnen maar ook onderdelen van machines worden steeds moeilijker te krijgen en duurder .

Je kunt inderdaad zoals jij hier doet je positie laten bepalen door jouw eigen portemonnee.
Anderen zoals Finnen en Zweden doen dat niet, zij kijken naar de dreiging die er van achter hun landsgrenzen komt.

De Europese grens ligt al heel lang in Rusland, Azerbeidzjan is de continentale grens.

En wil je de verdragen, uit de 90'er jaren doorlezen en ons melden wat "volgens de afspraak" is?
De vernietiging van een groot aantal kernwapens, vaststelling van (hele oude) landsgrenzen en eerbiediging daarvan, zelfbeschikkingsrecht het is allemaal te lezen.
Johndeere5020v8
@Hans is Hobby boer beste Hans ik geloof dat jij beter weer terug naar school kunt gaan of je schoolgeld weer ophalen want jij hebt niet veel geleerd van geschiedenis
+3
Gerron
Quote Reactie van @Johndeere5020v8:


@Hans is Hobby boer beste Hans ik geloof dat jij beter weer terug naar school kunt gaan of je schoolgeld weer ophalen want jij hebt niet veel geleerd van geschiedenis

Domme reactie.
+1
roscho
Quote Reactie van @Johndeere5020v8:
jij hebt niet veel geleerd van geschiedenis

Een vreemde manier om zonder argumenten te zeggen dat je het met iemand niet eens bent.
+1
willemk
@Hans is Hobby boer duitsland van voor wo2 neem ik aan?
+1
arie.j
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
@Porky Ben het niet met je eens . De grens van Europa had tussen Duitsland en Polen moeten blijven liggen volgens de afspraak en niet steeds opschuiven zoals dat is nu is gebeurd de afgelopen jaren . De Europese Commissie en Navo , USA , zijn hier in zijn geheel verantwoordelijk voor . Nu ze steeds meer de Russische beer hebben geplaagd , gekieteld , komt er een moment dat deze kwaad wordt en zijn tanden laat zien . Nu zien we ook ineens hoe we afhankelijk we zijn van het buiten land en niet alleen van Rusland , Gas , Kolen , Olie Medicijnen maar ook onderdelen van machines worden steeds moeilijker te krijgen en duurder

Geef jij je maar over aan de Russen, halve gare.
Rusland heeft in onafhankelijke buurlanden niets te zoeken en die zeker niet met geweld in te lijven.
Het westen daarvan de schuld geven is stupide.
Niet het Westen bedrijft agressie, maar de Russen
En of een onafhankelijk land wil worden van de EU , daar horen niet de Russen over te gaan
BertK
@arie.j Russen hebben in jaren '90 getekend voor Oekraïne als soevereine staat!
Jotke
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
De grens van Europa had tussen Duitsland en Polen moeten blijven liggen

Er is een verschil tussen grens Europa en grens Europese Unie.

De grens van Europa gaat door Rusland. Die van de Europese Unie loopt een land verder op.

Maar waar ze ook lopen... Die volstrekt gestoorde idioot in het Kremlin heeft geen donder te zeggen over welk ander land dan ook!

Of de NAVO/EU meer in had moeten grijpen? Ik weet het niet... Die vent is onvoorstelbaar en tot de meest idiote dingen instaat. Ingrijpen kan ook verkeerd uitpakken!

Het zegt wel iets dat Finland en Zweden zich willen aansluiten bij de NAVO. Ook dat zijn buurlanden van Rusland of tenminste 1 ervan. Het geeft in ieder geval aan dat zij zich net als Oekraïne wbt het EU lidmaatschap niet bang laten door die gek en willen zorgen dat mocht hij bij hun hetzelfde willen doen ze daar wel kei hard in kunnen grijpen. Want daar heeft het wat ik begreep ook mee te maken. Dat het geen NAVO land is dat wordt bedreigd/is binnengevallen. Was dat wel zo, dan lachte die randdebiel iets minder hard.
BuvaM
Quote Reactie van @Porky:
ze hadden m allang de wacht aan moeten zeggen met de woorden : tot hier en niet verder, anders krijg je met ons te maken,

Denk jij dat dit mogelijk was? Terwijl gelijktijdig politici als Berlusconi, Salvini, Wilders, Baudet, Orban, Le Pen, Farage en nog wat anderen Poetin steunden en zich door Poetin lieten verwennen.
Porky
@BuvaM 50 % van de figuren die je hier noemt zitten niet eens in een regering, hoe de hazen of grenzen ook lopen doet er niet toe, je laat als moderne en geciviliseerde samenleving niet toe dat één of andere gek ongestraft onschuldige burgers en nog erger kinderen loopt af temaken/ vermoorden.
BuvaM
@Porky Berlusconi heeft geregeerd en Orban regeert, de anderen hebben een hardere lijn tegen Rusland ondermijnd en zijn nu muisstil.
Je standpunt kan ik deels begrijpen vanuit oogpunt verontwaardiging en medemenselijkheid.
Het is echter zo verregaand dat het in de geschiedenis geen gelijke kent. Het is helaas niet mogelijk.
Porky
@BuvaM ik snap jou gedachte best ,en het is ook moeilijk, maar ik zou het verrekken om machteloos toe te kijken hoe mensen zomaar moed willig van hun fiets geschoten worden en/of vast gebonden dood geschoten worden, op 4 mei staan de huichelaars weer op de dam te verkondigen " DIT NOOIT MEER" terwijl het NU weer gebeurd. Ik hoop Eén ding , en of dat nu snel gebeurd of niet, dat ze Poetin er een keer tussen uit schieten
Albert Altena
Als ik Zelensky was zou ik een keer de taal gebruiken dat Poetin misschien alles wel schijnt te mogen doen, maar er altijd Oekraïners zullen overblijven met zoveel smart dat Poetin zijn hele leven over zijn schouder moet kijken om zelf niet een slachtoffer te worden.
BertK
@Albert Altena In de jaren '90 heeft Oekraïne 1800 kernwapens ingeleverd tegen veel geld en de garantie van de VS, GB en Rusland dat ze een soevereine staat zouden kunnen blijven. Iets zegt me dat Rusland maar moet hopen dat ze er niet een paar vergeten zijn.
Bert353
@BertK laat ze die dingen aub in de kelders houden!
het moet niet gekker worden!
als ze die dingen gaan gooien heb je de duvels aan het dansen.
roscho
Quote Reactie van @Bert353:
laat ze die dingen aub in de kelders houden

Helemaal met je eens.
Toch worden kernwapens nu al weer gebruikt als dreiging. "We moeten voorzichtig met Poetin omspringen, omdat hij anders MISSCHIEN kernwapens gaat gebruiken". Gewoon chantage. Als je dus maar roept dat de kernwapens uit de kast moeten, gaan ze je voorzichtiger behandelen.
Het gevaar is er altijd zolang er nog gekken en maniakken bestaan, maar we moeten absoluut niet toegeven aan chantage, dan wordt er nog vaker en meer gedreigd en komt er een punt waarop iemand ze tóch inzet.
Bert353
@roscho Probleempje is dat die gekken en maniakken ÉN vaak de mannen die de kernwapens inzetten op één en dezelfde stoel zitten.
Gerron
Quote Reactie van @Albert Altena:


Als ik Zelensky was zou ik een keer de taal gebruiken dat Poetin misschien alles wel schijnt te mogen doen, maar er altijd Oekraïners zullen overblijven met zoveel smart dat Poetin zijn hele leven over zijn schouder moet kijken om zelf niet een slachtoffer te worden.

Zoiets heeft Zelensky al een tijdje geleden gezegd. Ken je dat filmpje niet dat hij het over iemand heeft die in een cafe wat kan overkomen? En dat kan dus ook over iemand in Europa gaan. Op een gegeven moment komt er een Oekrainer die het verraad en de mooie beloftes van o.a. Ursula niet meer pikt.
Maar stel dat Poetin dood is. Wat dan?

Heb je nog een paar goeie blooper foto's of video's? Help mee!

Iedereen heeft 'm wel eens vastgereden. Het overkomt de beste.

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!