Graafmachine raakt waterleiding in Groningen. Huishoudens in Vinkhuizen hebben minder of geen water

Bij graafwerkzaamheden in de Metaallaan in de wijk Vinkhuizen in Groningen is vrijdagochtend een waterleiding geraakt. Huishoudens in de Metaallaan, Mangaanlaan en Zilverlaan hebben hierdoor geen of minder water.
Nieuwsgrazer

Reacties

+2
langeslagdiesel
Beter dat dan een 10 kv’er.
+2
wim-same
@langeslagdiesel ach ze hebben geen verstand van grond werkzaamheden. Ik zit echt dagelijks tussen kabels en leidingen te Wroeten met mijn kraan, en als een machinist zegt dat hij nog nooit wat kapot getrokken heeft, heeft hij ook nog nooit op een kraan gezeten, of alleen maar in de woestijn. Ik kan mede dank zij mijn super goede grondwerker zeggen dat ik heel weinig kapot trek.
+1
wim-same
@langeslagdiesel en een 10 of een 15 KV kabel heb ik gelukkig alleen maar filmpjes van gezien.
+2
schluterman
@wim-same ben inderdaad maar blij. Ik heb het ook alleen maar van filmpjes gezien gelukkig
+2
langeslagdiesel
@wim-same het is mij tot nu toe ook bespaart gebleven. Wel een keer een stukje buitenmantel van een 10 kv’er geschild. Dat was meer dan 100% mazzel. Kabel lag half in, half onder het puin. Stond ook niet op tekening. Was met plantgaten uitgraven in een bestaande straat. Bomen kwamen per stuk op de dieplader. Plaatsen ging met een Telekraan. Glasvezel kan je ook beter niet pakken met de kraanbak. Die lassen zijn vrij duur. Heb ik me laten vertellen. Midden en hoge druk gas heb ik ook tot nu toe heel weten te houden. Maar verder heb ik denk ik wel bijna alle soorten moffen en lassen het gat in zien gaan. Zelfs van stoom transport leidingen. ( hoogovens ) daar mocht je 25 jaar terug alleen met een slingerknijper met een losse zwenk graven. En dan het liefst met versleten schelp messen. Dan sloot hij niet helemaal. Weet niet hoe het daar nu is. Ben er sinds dien niet meer aan het werk geweest.
+2
walker1
@langeslagdiesel Ik had lang geleden ook een keer een stukje buitenmantel geschild van een 10 kv. Met een grondboormachine, niks van gemerkt en dat stukje mantel ook niet gezien tussen de opgeboorde grond. Dus gewoon gedaan wat ik moest doen, boring maken, peilbuis er in, gat weer netjes aanvullen, overtollige grond opruimen en klaar. Lekker naar huis, niks aan het handje, tot de volgende ochtend. Toen bleek er dus stroomstoring te zijn en toen ze er achter kwamen dat het probleem precies op de plek van de grondboring zat. Hoop gedoe en gezeik mee gehad, maar ik had er helemaal niks van gemerkt dat ik wat van die mantel geschild had. Maar net genoeg eraf om toch vocht in die kabel te krijgen, wat voor sluiting zorgde.
worteljcb
@walker1 Ook wel mazzel gehad dan, je zal er maar ff precies in boren. Moet je niet over nadenken..
langeslagdiesel
@walker1 klinkt niet geheel onbekend, jou verhaal. Ha ha ha. Je moet ook wel eens mazzel hebben.
inter-sound
@langeslagdiesel ik denk tegenwoordig alleen nog met zuigwagens
langeslagdiesel
@inter-sound dat is zeker een mooie techniek. Alleen in het kader van verduurzaming niet echt gewenst overal. Er zit nogal wat verschil in de energie behoefte om een cub grond ergens uit vandaan te krijgen tussen een wormenzoeker ( mini kraan ) een zweetlepel ( bats ) of een slurpauto. (Vacuüm auto ) maar op sommige klusjes werkt het mooier en vooral veiliger.
+1
inter-sound
@langeslagdiesel paar jaar terug iemand van zón bedrijf gesproken.
die stonden bij chemelot met 8 wagens op rij, samen 25 meter per dag.
mocht ook niemand bij staan om los te steken.
langeslagdiesel
@inter-sound is soms heel goed mogelijk ja. Maar in de meeste gevallen woord het niet betaald op die manier te werken.

Heb je nog een paar goeie blooper foto's of video's? Help mee!

Iedereen heeft 'm wel eens vastgereden. Het overkomt de beste.

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!